SUF bolag – Vad är ett SUF företag?

Drömmer du om att starta företag men tycker att det är för dyrt? Eller kanske för begränsat? Lösningen för dig är att starta ett SUF bolag. Förkortningen SUF står för Svensk Utlandsregistrerad Filial och ett SUF bolag är alltså ett engelskt aktiebolag men som har sin verksamhet i Sverige och därför också har svenskt organisationsnummer. Du slipper dock betala in ett aktiekapital när du startar ett SUF bolag.

Att starta SUF bolag har blivit något av en trend de senaste åren och det är inte konstigt. Ett SUF bolag ger dig som företagare samma möjligheter som om du startat ett vanligt aktiebolag men till samma pris som en enskild firma. Med SUF bolag behövs nämligen inget aktiekapital utan bara de övriga kostnaderna till Bolagsverket för registrering. SUF företag är också liksom aktiebolag en bolagsform som gör att du som företagare inte har något personligt ansvar när det kommer till skulder och rättsliga processer.

För att ett SUF bolag ska registreras måste det först etableras i England som ett engelskt företag, även kallat Ltd, och när detta är gjort skapas en filial av bolaget som registreras i Sverige. Anledningen till att detta företag kan överleva precis som ett svenskt aktiebolag är den etableringsfrihet som finns inom EU-länderna. Aktiebolagets fördelar i jämförelse med exempelvis en enskild firma gör att SUF-bolag trots avsaknaden av aktiekapital får minskat ansvar för företagets verksamhet, fördelar med skatt och bättre sociala möjligheter.

SUF företag

Fördelarna med SUF företag är alltså många, speciellt om du är en av dem som inte har något behov av att binda upp företaget på ett aktiekapital och bara önskar dig ett enkelt företag. För dig som vill starta ett SUF företag finns massor av möjligheter till detta via Internet. Det är inte alls svårt att registrera sig för att bli ägare för ett SUF företag och det finns bolag som har kontakt med Englands hela företagsregister. Det innebär att du som vill ha ett SUF företag kan få det på bara två timmar när du anmäler dig för registrering. I samband med det får du också hjälp med det som händer med företaget utomlands medan du kan fokusera på din egen verksamhet.

Allt är dock inte frid och fröjd med att starta ett SUF bolag. Innan du ger dig på uppgiften att starta SUF bolag bör du tänka på att kolla upp de krav som finns på den engelska registreringsmyndigheten. Du bör också anlita en rådgivare som är seriös och kunnig inom ämnet och som du kan ha kvar under hela den tid ditt SUF företag drivs. Bra att komma ihåg är också att ditt SUF bolag inte är en egen juridisk person utan en del av det ursprungliga bolaget.